Pečenka iz jagnječjega stegna z zeliščnim prelivom

Sestavine:

  • 1,5–2 kg jagnječjega stegna
  • 3 stroki česna, 2 vejici rožmarina, 2 vejici timijana
  • 2 žlici olivnega olja, 1 žlička mlete paprike, sol, poper
  • 1 pest peteršilja, 1 vejica mete, 1 žlica drobnjaka
  • Sok 1 limone, 3 žlice olivnega olja, 1 žlička medu

Priprava:

Stegno osušite, naredite zareze in vstavite česen ter rožmarin. Meso natrite z oljem, papriko, soljo in poprom. Marinirajte vsaj 2 uri. Pecite pokrito približno 3 ure na 180 °C, potem pa še približno 30 minut odkrito, da se meso lepo zapeče. Občasno lahko pečenko prelijete s sokom iz pekača.

Zmešajte sesekljana zelišča, limonin sok, olje in med za preliv. Pred serviranjem meso narežite in prelijte z zeliščnim prelivom.

Odlično se poda s pečenim krompirjem ali sezonsko zelenjavo.