Naša filozofija
PREMIUM KAKOVOST
Temeljni cilj naše kmetije je strankam vedno ponuditi premium izdelek, saj nam dober odnos s kupci in njihovo zadovoljstvo zelo veliko pomenita. Zavedamo se, da do kakovostnega izdelka lahko pridemo izključno tako, da tudi našim živalim nudimo najboljšo, pozorno oskrbo. Živali vsak dan dobijo sveže pripravljeno krmo, ki jo spomladi in poleti skrbno pridelamo na 60 ha domačih površin, imajo reden dostop do vitaminsko-mineralne mešanice, prostorni, odprti hlevi so vedno sveže nastlani, da se počutijo udobno, ko je vreme ugodno, pa se tudi pasejo prosto na pašnikih. Jagnjeta po odstavitvi krmimo izključno s kvalitetno suho otavo ter mešanico domačih žit, da lepo priraščajo in da lahko kakovostno meso ponujamo tekom celega leta.
EKOLOŠKI CERTIFIKAT
Ekološko kmetijstvo je način kmetovanja, ki ob pridelavi visoko kakovostne in varne hrane pomembno prispeva tudi k ohranjanju tradicionalne kmetijske krajine in varovanju celotnega okolja. Ponosni smo, da smo tudi na naši domačiji k certificiranemu ekološkemu kmetovanju zavezani že več kot 15 let.
CERTIFIKAT »IZBRANA KAKOVOST – SLOVENIJA«
Leta 2022 smo pridobili tudi certifikat »Izbrana kakovost – Slovenija«, ki kupcem zagotavlja, da so živali rojene in vzrejene v Sloveniji, da so krmljene z visokokakovostno krmo in je zato tudi meso višje kakovosti. Višja kakovost mesa se zagotavlja tudi zaradi upoštevanja kratkih transportnih poti in omejenega časa transporta, prav tako se izvaja redna kontrola v obratih pridelovalcev, ki jo opravljajo neodvisni certifikacijski organi.
FILOZOFIJA »OD NOSU DO REPA«
V zadnjih letih se na naši domačiji vedno bolj usmerjamo v koncept porabe živali »od nosu do repa«. Koncept »od nosu do repa« predstavlja filozofijo, ki spoštuje življenje živali z zagotavljanjem, da se izkoristi vsak njen del. Spoštuje okolje, zmanjšuje količino odpadkov in povečuje vire. Spoštuje tudi kulinarično obrt ter slavi ustvarjalnost in spretnost s spreminjanjem spregledanih kosov in organov v jedi, ki presenečajo in navdušujejo.
Na naši domačiji si tako v tem duhu prizadevamo porabiti celo žival. Strankam predstavimo tudi manj znane kose živali, jih vzpodbujamo, da poskusijo z uporabo drobovine in prečiščene jagnječje maščobe pri kuhanju, stopili pa smo še korak naprej od kulinarike in pričeli tudi s trženjem odpadne ostrižene volne v obliki organskega peletiranega gnojila, ter se povezali z odličnim strojarjem, ki nam stroji kakovostna krzna, iz katerih šivamo krznene izdelke. V pripravi je tudi linija liofiziranih priboljškov za štirinožne ljubljenčke iz jagnječje drobovine, ki so izredno dober vir proteinov in železa.
Filozofija »od nosu do repa« torej predstavlja način razmišljanja. Razkriva priložnosti, kjer drugi vidijo odpadke, najde lepoto v spregledanem in gradi bolj odgovorno družbo. Vabljeni, da del tega koncepta postanete tudi vi.