Premium ekološka jagnjetina

Ponudba jagnjetine na naši kmetiji

Jagnjetina je v slovenski kulinariki prisotna že od nekdaj, v zadnjih letih pa pridobiva tudi vedno bolj pomembno mesto. Pravilno vzrejena in okusno pripravljena jagnjetina je namreč prava gurmanska poslastica, saj je meso zelo nežno, sočno, polnega okusa in seveda zelo zdravo.

Na naši domačiji dajemo velik poudarek najprej sami vzreji jagnjet, saj nudimo izključno ekološko meso vrhunske francoske mesne pasme ovac »ile de France«, ki je znana po svoji nežni aromi mesa. Plemenske živali za nadaljnjo rejo skrbno odbiramo sami, rodovniške ovne pa kupujemo tudi pri priznanih francoskih in nemških vzrediteljih omenjene pasme z večdesetletno tradicijo. Jagnjeta po odstavitvi krmimo s kakovostnim suhim senom in posebno mešanico domačih ekoloških žit, saj na tak način zagotavljamo konstantno kakovost mesa tekom celega leta. Naše stranke zelo pohvalijo tudi profesionalen razsek in pakiranje naročil. Naše vodilo je, da kupci z naročenim nimajo nikakršnega dodatnega dela, ampak dobijo lepo pripravljene, vakuumsko in porcijsko pakirane kose jagnjetine, ki se jih razveseli vsak.

Zarebrnice veljajo za najprestižnejši kos jagenjčka, saj so izredno okusne, nežne in sočne. Spečemo jih lahko v kosu v pečici, narezane pa so zelo priljubljene za peko na žaru ali v ponvi. Na naši domačiji zarebrnice pripravljamo na klasični način (tj. brez obiranja odvečne maščobe) ali na francoski način, kar pomeni, da očistimo vso maščobo z mesa in rebrnih kosti, kar na krožniku izpade zelo impresivno.

Jagnječje stegno je že tradicionalno jed, ki je posebej priljubljena za pripravo prazničnih, družinskih kosil. Stegno lahko pripravimo na dva načina – lahko ga pečemo pokritega dlje časa, da kost na koncu odstopi od mesa, ali pa pri peki s pomočjo termometra dosežemo medium zapečenost. Vsekakor je pri peki stegna potrebno biti nekoliko previden, da se le-to ne izsuši, saj ne vsebuje veliko maščob. Odlično je pečeno celo s kostjo v pečici, v marinadi iz zeliščnega olja, nekaj česna in malo gorčiče. Nekoliko bolj drzni kuharji zadnji del peke zaključijo na žaru, tako da meso dobi izvrsten dimljen priokus. Na naši domačiji lahko stegno naročite v kosu s kostjo, po želji pa ga tudi izkoščičimo, tako da ga lahko pripravite z različnimi nadevi, kot so kruhov z olivami in zelišči ter nekoliko bolj orientalski s pistacijami in datlji. Če se s pripravo kosila mudi, pripravljamo tudi zrezke, ki so okusen, hiter in predvsem zdrav obrok za vso družino.

Steak iz stegna – zelo priljubljen kos jagenjčka je osso buco rez stegna oz. jagnječji steak. Primeren je za peko na žaru, kjer toplo priporočamo medium zapečenost, da meso ohrani sočnost, lahko pa ga počasi dušite v litoželezni posodi v zelenjavno-vinski omaki. Tako počasi pripravljeno meso se v ustih kar stopi.

Kračke so cenovno bolj ugoden, mesnat kos iz spodnjega dela nog. Ker vsebujejo veliko kolagena, so najboljše, če jih najprej dobro, do rjavega zapečemo in potem počasi dušimo oz. pečemo pokrite na nižji temperaturi.

File ribice s pljučno pečenko lahko spečete v kosu ali pa ga narežete na medaljone. Iz tega kosa lahko pripravite tudi odličen jagnječji carpaccio ali tataki. Meso je nežno in sočno in velja za enega izmed najboljših kosov jagenjčka.

File ribice s pljučno pečenko je premium kos jagnjetine, ki ga lahko spečete v kosu ali pa ga narežete na medaljone. Iz tega kosa lahko pripravite tudi odličen jagnječji carpaccio ali tataki. Meso je nežno in sočno in velja za enega izmed najboljših kosov jagenjčka.

Rebrca in potrebušina so odlična za peko v pečici, hvaležno sprejmejo tudi nekoliko bolj eksotične kombinacije začimb, kot so koriander, janež, žajbelj ali origano. V poletni sezoni jih lahko izvrstno pripravimo tudi na žaru, kjer dobijo še značilen dimljen priokus.

Mleto meso in kocke za ragu – po naročilu pripravljamo tudi mleto jagnjetino in kocke za ragu. Mleta jagnjetina ponuja vrsto možnosti za okusne in hitre obede, kot so mesne kroglice, burgerji, bolonjska omaka, pastirska pita … Ragu kocke pa so primerne tudi za pripravo različnih jedi na žlico, kot so enolončnice, golaž in mesne omake.

Kotleti iz vratovine so zelo primerni za pripravo raznih obar, saj zaradi marmoriranosti, ki jim daje poln okus, potrebujejo nekoliko več časa za pripravo. Zelo okusni so pripravljeni tudi v litoželezni posodi, iz celega kosa pa lahko pripravite t.i. »pulled lamb«, tj. trgano jagnjetino in naredite okusne burgerje.

Jagnječje pleče je krasen kos za »low & slow« tip peke. Lahko jo enostavno pripravimo v pečici, je zelo priljubljen kos za v sač, narezana na kotlete pa se lahko speče tudi na žaru.

Jagnječji čevapčiči – so gurmanska poslastica z naše domačije. Pripravljamo jih s sokom iz domače čebule in česna in jih ročno oblikujemo, osnova pa je 100 % mleta jagnjetina brez dodatkov drugega mesa.

Naročilo celega jagenjčka oz. polovice s finim razsekom

Vsi pravi ljubitelji jagnjetine običajno naročijo kar polovičko ali celega jagenjčka s finim razsekom. Naročniki prejmejo zabojček profesionalno pripravljenih kosov mesa, ki so porcijsko in vakuumsko zapakirani, tako da z naročenim ni nobenega dodatnega dela.

Naročilo

Za naročilo nam pišite na info@domacijahvalc.si ali izpolnite spodnji obrazec.

Dostave jagnjetine potekajo običajno ob petkih na relaciji Celje–Ljubljana. Prevzemno mesto za ljubljanske naročnike je v naši fizični trgovini na pokritem delu tržnice BTC CITY (Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana), za celjske naročnike pa po dogovoru na Mariborski cesti 164, 3000 Celje. Naročilo lahko prevzamete tudi osebno na naši domačiji (Visoče 20, 3225 Planina pri Sevnici). Minimalno naročilo: 30 eur.

    Cenik

    *Opomba: trup, tehtan brez glave in brez drobovine

    **Opomba: profesionalni razsek naredimo po želji naročnika, vse kose pa porcijsko in vakuumsko zapakiramo

    Ponosni smo, da je kakovost naše ekološke jagnjetine prepričala že marsikaterega priznanega kuharskega chefa. Že vrsto let ima na svojem meniju jagnjetino z Domačije Hvalc Gostilna Repovž iz Šentjanža. O nas so zapisali takole:

    Ko se kakovost sreča s pravim pristopom

    V Gostilni Repovž verjamemo, da brez izjemnih surovin ni vrhunske kuhinje. Zato z dobavitelji ne sklepamo le poslovnih odnosov – gradimo partnerstva, ki temeljijo na zaupanju, skupnih vrednotah in nenehnem iskanju kakovosti. Domačija Hvalc je eden tistih redkih dobaviteljev, ki to popolnoma razumejo in živijo.

    Pri njih ni bližnjic ali kompromisov. Vse od reje do zadnjega reza mesa je na vrhunski ravni, kar se pri jagnjetini še posebej pozna. Njihova obdelava je natančna, premišljena in prilagojena potrebam kuhinje – točno tako, kot mora biti. Za tem stoji pravo znanje, izkušnje in profesionalnost, ki se odražajo v vsakem kosu mesa, ki pride do nas.

    Takšni partnerji so za nas neprecenljivi. So del naše zgodbe, naše kuhinje in naše filozofije. Brez njih bi bilo naše delo bistveno težje, gostje pa prikrajšani za vrhunske jedi, ki temeljijo na resnično kakovostnih sestavinah. Domačija Hvalc ni le dobavitelj – je dokaz, da se s pravim pristopom in predanostjo kakovosti lahko doseže nekaj zares posebnega. Takšnih partnerjev si v gostinstvu želimo več.


    Gregor Jelnikar (Georgie Bistro) je za Domačijo Hvalc povedal:

    V Georgie Bistro vedno iščemo vrhunske surovine, ki nas navdihujejo in omogočajo, da gostom ponudimo nepozabne kulinarične izkušnje. Ena takšnih sestavin je nedvomno jagnjetina Domačije Hvalc, ki nas je navdušila s svojo kakovostjo, nežnostjo in bogatim okusom.

    Če iščete lokalno, vrhunsko jagnjetino, ki bo oplemenitila vsako jed, potem je Domačija Hvalc prava izbira. V Georgie Bistro smo ponosni, da lahko sodelujemo s takšnimi predanimi pridelovalci, ki svoje delo opravljajo z ljubeznijo in spoštovanjem do narave.

    - izdelek je bil dodan v košarico.
    Zaključek nakupa